Разумков на форумі місцевого самоврядування прокоментував зміни до Конституції та підняття тарифів

11:32, 11 июня 2021
Разумков пообіцяв, що законопроект, який врегулює проблему заборгованості за комунальні послуги, розглянуть у першому читанні.
Разумков на форумі місцевого самоврядування прокоментував зміни до Конституції та підняття тарифів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час виступу у ході VIII Форуму місцевого самоврядування розповів,  як просувається реформа децентралізації. Очільник парламенту зазначив таке:

«Сьогодні продовжується реформа децентралізації. Вона не завершена, тут не може бути влади або опозиції, тому що вінцем реформи децентралізації, яка повністю закріпить результати і дасть не лише можливості, не лише ресурси, але і більше відповідальності, це необхідно прийняти зміни до Конституції.  І для цього повинна бути консолідація всіх політичних сил в парламенті, оскільки треба мати 300 голосів. Тому я сподіваюсь і на підтримку мажоритарників, і на підтримку всіх політичних сил, які є в парламенті і звертався вже і до профільного Комітету, який сьогодні займається підготовкою цього драфту закону, оскільки ми не зможемо його змінювати між першим та другим читанням. Будь-які зміни до Конституції - це цілісний текст, який повинен пройти через всі процедури: і розгляд в парламенті, і Конституційний суд, і за результатами отримати 300 голосів.

Я впевнений, що реформа децентралізації одна із найбільш успішних, тому що на місцях велика кількість людей, які добре розуміють проблеми свого місця, своєї ОТГ, своєї області і що треба робити в першу чергу. Держава на центральному рівні повинна цьому  допомагати.

Ми повинні вибудовувати вертикаль, але ще раз говорю: це не вертикаль «підпорядкований», «підлеглий» і «керівник». Це  партнерська вертикаль, тому що органи центральної влади не зможуть ефективно виконувати свої функції без допомоги місцевої влади; органи місцевої влади не зможуть зробити життя мешканців  більш якісним без допомоги  Києва, Верховної Ради, Президента України, Кабінету Міністрів України. Паралельно повинні вибудовуватися і горизонтальні зв’язки».

Також Дмитро Разумков прокоментував проблему підвищення тарифів.

«На базі Верховної Ради ми відновили роботи консультативної ради при Верховній Раді України, нещодавно відбулося її засідання, був напрацьований цілий перелік питань, які треба врегулювати. Чимось будуть займатися в Кабінеті Міністрів, є питання, які знаходяться безпосередньо в зоні відповідальності Верхової Ради України, і одним із ключових питань було питання законопроекту  № 3508. Це врегулювання ситуації, яка склалася після підняття тарифів. І це виклик, який був і перед місцевою владою, і перед центральною владою, і перед нашими людьми. І ми повинні в подальшому розуміти, що такі процеси треба готувати, треба готувати суспільство, пояснювати, як це буде відбуватися.

На наступному тижні законопроект з’явиться в стінах Верхової Ради, вже буде розглянутий в першому читанні». 

Йдеться про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення врегулювання заборгованості за спожиті енергоносії теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, підприємств централізованого водопостачання і водовідведення № 3508 від 20.05.2020, який вже понад рік знаходиться в парламенті.

Раніше в Уряді вирішили питання пільг для окремих категорій громадян перекласти на місцеве самоврядування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей