Як пропонують удосконалити порядок фіксації порушень законодавства у сфері безпеки на автомобільному транспорті

13:45, 16 июня 2021
Кабмін пропонує удосконалити процес фіксації порушень законодавства у сфері безпеки на автомобільному транспорті в автоматичному режимі.
Як пропонують удосконалити порядок фіксації порушень законодавства у сфері безпеки на автомобільному транспорті
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сьогоднішньому засіданні Кабмін розгляне постанову, якою планується удосконалити процес фіксації порушень  законодавства у сфері безпеки на автомобільному транспорті в автоматичному режимі.

Зокрема, документом пропонується викласти в новій редакції порядок фіксації порушень законодавства  у сфері безпеки на автомобільному транспорті в автоматичному режимі, доповнивши його новими термінами,  визначеннями структури та основними функціями системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері безпеки на автомобільному транспорті в автоматичному режимі.

Так, у пункті 1 постанови слова «порушень законодавства» пропонується замінити словами «адміністративних правопорушень»:

«Цей порядок визначає механізм фіксації адміністративних правопорушень у сфері безпеки на автомобільному транспорті в автоматичному режимі»,  - зазначено у документі.

Проектом постанови зазначається,  що автоматичний пункт фіксації адміністративних правопорушень на автомобільному транспорті – це комплекс  технічних засобів автоматичного визначення  вагових, габаритних  та інших параметрів транспортного засобу в русі, визначених в пункті 12 цього Порядку, з одночасною його фотозйомкою, відеозаписом (за наявністю) та ідентифікацією за державним реєстраційним номером.

Також зазначається, що основними функціями системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері безпеки на автомобільному транспорті в автоматичному режимі є:

  • Створення метаданих, інформаційних файлів та їх передача телекомунікаційними мережами до інформаційно-телекомунікаційної системи для подальшого оброблення і зберігання;
  • Перевірка цілісності і достовірності, а також надійне зберігання інформаційних файлів та метаданих, отриманих від автоматичних пунктів;
  • Взаємодія з інформаційною системою МВС та іншими інформаційними та інформаційно-телекомунікаційними системами Держприкордонслужби, відповідних державних органів, національного оператора поштового зв’язку, а також з телекомунікаційними мережами операторів, провайдерів телекомунікацій.

Автоматизоване формування проекту постанови про адміністративні правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані в автоматичному режимі за допомогою автоматичних пунктів, відповідно до законодавства.

  • Забезпечення послідовності дій уповноваженої посадової особи Укртрансбезпеки щодо розгляду справ про правопорушення зафіксовані в автоматичному режимі;
  • Інформування  відповідальної особи про правопорушення, зафіксоване в автоматичному режимі, учинене на належному цій особі транспортному засобі, шляхом взаємодії з телекомунікаційними мережами операторів, провайдерів телекомунікацій;
  • Облік і контроль за повнотою і своєчасністю сплати штрафів за правопорушення зафіксовані в автоматичному режимі, шляхом отримання відповідної інформації в електронній формі від органів Казначейства, а в разі відсутності в системі відомостей про сплату штрафу в установлений законом строк – інформування посадових осіб Укртрансбезпеки для вжиття відповідних заходів реагування.

Крім того, для захисту інформації в системі Укртрансбезпекою створюється комплексна система захисту інформації з підтвердженою відповідністю. Підтвердження відповідності здійснюється за результатами державної експертизи в установленому законодавством порядку.

Автоматичні пункти встановлюється на місцях (ділянках) руху вантажних транспортних засобів на:

  1. Автомобільних дорогах загального користування державного значення – за рішенням органу управління таких дорог;
  2. Автомобільних дорогах загального користування місцевого значення – за рішенням облдержадміністрацій;
  3. Вулицях і дорогах у містах та інших населених пунктах – за рішенням органу місцевого самоврядування.

Місця встановлення автоматичних пунктів будуть погоджуватись з Укртрансбезпекою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді