Разумков закликав не створювати податкову державу та розповів, як не треба поводитись з коровою

16:05, 2 июля 2021
Чому принцип «треба менше кормити та більше доїти» не працює: Разумков розповів все, що думає про «ресурсний законопроект».
Разумков закликав не створювати податкову державу та розповів, як не треба поводитись з коровою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час брифінгу у парламенті розповів, що, хоча він проголосував у першому читанні за проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (№5600), на його думку, документ потребує серйозного доопрацювання до другого читання.

Саме з цією пропозицією під час засідання ВРУ він звернувся до профільного Комітету (Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики, керівник Данило Гетманцев. – Прим. ред.).

Разумков зауважив, що є дуже багато нарікань до цього законопроекту і серед народних депутатів, і серед ОТГ, і місцевої влади, і бізнесу.

«Коли ми вводимо такі поняття, які, м’яко кажучи, розширюють повноваження податкової служби, які починають створювати в непростих «післяковідних» умовах тиск на бізнес, збільшуємо податки… Я розумію, що податки треба платити… Але для того, щоб щось платити, треба заробляти», - наголосив голова парламенту.

«Коли ми з одного боку під час коронавірусу допомагаємо бізнесу, наприклад, надаємо по вісім тисяч гривень, а потім намагаємося створити проблеми, це неправильно. Це не означає, що не треба змінювати законодавство. Треба, але потрібно робити це логічно.

За цей законопроект проголосувала велика кількість народних депутатів. Але за умови, що він буде якісно доопрацьований до другого читання. Якщо цього не відбудеться, мені здається, результат буде абсолютно іншим на табло», - додав він.

Крім того, Разумков закликав не створювати «податкову державу».

«Давайте не створювати податкову державу, тому що коли ми вводимо арешти податкові, тощо… Давайте поважати людей, щоб ми не жили за принципом, «щоб корова давала більше молока і менше їла, її треба менше кормити та більше доїти. Ну так воно не працює», - висловив свою думку спікер.

Він також повідомив, що відмова від скороченої процедури підготовки до другого читання законопроекту №5600 стала результатом компромісу, якого дійшли в парламенті, щоб ухвалити його за основу. «Якщо не було б гарантії, що він не буде ставитися на скорочену процедуру, я не впевнений, що була б достатня кількість голосів для його ухвалення в першому читанні», – сказав Дмитро Разумков.

Також Разумков підтвердив, що Президент може ветувати закон про відновлення роботи ВККС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде