Мінцифри розповіло, як перевірити справжність техпаспорта і дізнатися точну дату розмитнення авто

11:29, 6 июля 2021
Перевірити дані про авто тепер буде легко, бо вони будуть доступні для всіх.
Мінцифри розповіло, як перевірити справжність техпаспорта і дізнатися точну дату розмитнення авто
Джерело фото: vcrti.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про ще один крок щодо відкритості даних про транспортні засоби і їх власників.

«VIN-коди зареєстрованих транспортних засобів доступні у формі відкритих даних.

Перевірити справжність техпаспорта, щоб шахраї не використовували підробні документи? Дізнатися точну дату розмитнення авто, щоб автівку, яка вже 5 років в Україні, не видавали за пригнану пів року тому? Точно знати кількість попередніх власників такої омріяної «не битої і не крашеної»?

Відтепер це можливо завдяки відкритим даним. Адже 1 липня МВС України опублікувало набір даних разом з інформацією про VIN-код → https://bit.ly/3hdbuiu. Наразі доступні дані про транспортні засоби, реєстраційні дії з якими проводилися з 1 січня 2021 року, — понад 820 тисяч. Незабаром інформація про VIN-код з’явиться і в історичних даних, починаючи з 2013 року.

VIN-код — це унікальний номер авта — і раніше набір публікувався без нього. У комбінації зашифрована інформація про виробника, характеристики автомобіля та рік його випуску. VIN-коди використовуються в усьому світі за єдиним стандартом. Завдяки ним можна ідентифікувати кожну машину в світі.

Інформація про транспортні засоби та їхніх власників — це найпопулярніший набір даних на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних. Починаючи з серпня 2018 року, його переглянули понад 440 тисяч разів, а завантажили більше 200 тисяч.

Популярні сервіси перевірки авто вже інтегрують інформацію про VIN-коди до своїх ресурсів, і невдовзі процес повної перевірки авто займатиме лічені секунди», - зазначив він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді