Уряд планує надати щомісячну доплату до пенсії особам з інвалідністю

11:20, 21 июля 2021
За орієнтованими розрахунками, додаткові видатки з бюджету для осіб з інвалідністю I групи становитимуть 12, 3 млн грн на місяць.
Уряд планує надати щомісячну доплату до пенсії особам з інвалідністю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

21 липня Кабмін планує розглянути постанову, якою планується забезпечити підтримку осіб з інвалідністю I групи, шляхом надання з 1 липня доплати до пенсії в сумі, що не вистачає до 2 200 грн.

Так, автори документу пояснюють, що понад 30 тисяч осіб з інвалідністю отримують пенсію та соціальні виплати у розмірі до 2 200 гривень, то з метою підтримки осіб з інвалідністю I групи необхідно внести зміни до постанови.

Тож пропонується установити, що з 1 липня, якщо місячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації в разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), в осіб з інвалідністю I групи, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону, не досягає 2 200 гривень, таким особам надається щомісячна доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсій.

Зазначимо, що реалізація проекту постанови потребуватиме додаткових видатків з бюджету, і за орієнтованими розрахунками, видатки для 31, 785 осіб з інвалідністю I групи становитимуть 12, 3 млн грн на місяць.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Уряд планує збільшити розмір посадових окладів для військовослужбовців розвідувальних органів.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва