Кабмін розглядає можливість використання відзнак ДСНС щодо інших осіб

18:35, 29 октября 2021
Поліція, бригади «швидкої», водоканалів, електропостачальних та газових служб зможуть отримувати заохочувальні нагороди ДСНС.
Кабмін розглядає можливість використання відзнак ДСНС щодо інших осіб
Джерело фото: dsns.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні Кабінету Міністрів України цього тижня Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський виступив із доповіддю щодо проекту Указу Президента України «Про внесення змін до Положення про відомчі заохочувальні відзнаки».

Як зазначає пояснювальна записка, щороку в Україні виникає понад 90 тисяч пожеж та близько 150 надзвичайних ситуацій. Їх ліквідують пожежно- та аварійно-рятувальні підрозділи ДСНС (Державна служба України з надзвичайних ситуацій). Крім того, майже на всі пожежі та надзвичайні ситуації залучають інші служби: бригади швидкої медичної допомоги, поліцію, аварійні бригади водоканалів, електропостачальних чи газових служб тощо.

Наприклад, у 2020 році для допомоги ДСНС для ліквідації наслідків масштабних лісових пожеж в Житомирській, Київській та Луганській областях залучалися Збройні Сили України, Національна гвардія, підрозділи Держлісагенства та пожежні поїзди Укрзалізниці.

Тож цей Указ пропонує відзначати заохочувальними  нагородами ДСНС інших осіб, що мають особливі заслуги у сфері цивільного захисту та рятування людей.

Крім того, Указ змінить Положення про відомчі заохочувальні відзнаки, затверджені Указом Президента України від 30 травня 2012 р. № 365 «Про відомчі заохочувальні відзнаки», зокрема де йдеться про відзначення відомчими нагородами ДСНС інших осіб за особливі заслуги у сфері цивільного захисту та рятування людей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде