СМИ сообщают, что НАБУ провело обыски у первого вице-премьера Алексея Любченко и руководителя Налоговой службы, ОБНОВЛЕНО

12:05, 3 ноября 2021
По информации источников, НАБУ совместно с управлением «К» СБУ провело обыски у первого вице-премьера Алексея Любченко и у и. о. главы Налоговой службы Евгения Олейникова, однако официальной информации пока нет.
СМИ сообщают, что НАБУ провело обыски у первого вице-премьера Алексея Любченко и руководителя Налоговой службы, ОБНОВЛЕНО
Источник фото: Телеграм-канал «Черный мытарь»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

3 ноября Национальное антикоррупционное бюро при оперативной поддержке СБУ проводит обыски у первого вице-премьера Алексея Любченко и и. о. главы Государственной налоговой службы Евгения Олейникова, а также в центральном аппарате налоговой службы. Об этом сообщает "Слідство.Інфо" и "Экономическая правда".

В НАБУ нашему изданию сообщили, что информация «еще уточняется».

Напомним, что сегодня в повестке дня Рады стоит вопрос об увольнении Алексея Любченко с должности первого вице-премьер-министра – министра экономики Украины.

Источник фото: Телеграм-канал «Черный мытарь»

Источник фото: Телеграм-канал «Черный мытарь»

Источник фото: Телеграм-канал «Черный мытарь»

Источник фото: Телеграм-канал «Черный мытарь»

Как в последствии сообщило НАБУ: «Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Службою безпеки України здійснюють обшуки в приміщеннях центрального апарату Державної податкової служби України, ДПС у Полтавській області, за місцем проживання посадових осіб органів податкової служби та низки фізичних осіб у Києві, а також Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Слідчі дії санкціоновані, їх здійснюють в межах розслідування так званих податкових «скруток», яке розпочато за власними напрацюваннями детективів, публікаціями у ЗМІ та інформацією, зазначеною у звіті Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат держбюджету.

Попередня правова кваліфікація ч. 2 ст. 364 КК України».

А в СБУ уточнили: «Співробітники Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро України викрили корупційний механізм у Державній податковій службі. За попередньою інформацією, схема полягала у  «покриванні» шахраїв, які недоплачували податки, а також допомагали фіктивним підприємствам.

Для отримання доказів протиправної діяльності, СБУ та НАБУ провели ряд обшуків по всій Україні. Серед іншого, вони відбувалися у Державній податковій службі, її регіональних підрозділах, а також за місцями проживання фігурантів провадження.

У ході обшуків виявлено та вилучено документи, які підтверджують даний протиправний механізм. Зокрема факти, що фігуранти кримінального провадження сприяли мінімізації податкових платежів, так званим «скруткам», а також виводили підконтрольні їм фіктивні підприємства із категорії ризикових.

Наразі тривають слідчі дії у рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем). Встановлюються усі особи, які можуть бути причетними до злочинної схеми.

Заходи із викриття зловмисників проводили співробітники Головного управління СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та слідчі НАБУ за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури».

Подписывайтесь на наш Telegram-канал и на Youtube «Право ТВ», чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва