Коли діти повернуться в школи: у Раді розкритикували рішення місцевої влади про переведення на дистанційну форму навчання

13:05, 15 ноября 2021
На думку голови комітету з питань освіти, науки та інновацій, рішення про переведення дітей на дистанційне навчання суперечить постанові Кабінету Міністрів України.
Коли діти повернуться в школи: у Раді розкритикували рішення місцевої влади про переведення на дистанційну форму навчання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За умови 100% вакцинації освітян заклади освіти мають працювати в очному форматі, а рішення місцевої влади про переведення навчання в дистанційну форму суперечить постанові Кабінету Міністрів України. При цьому дистанційне навчання учнів 1-4 класів є неефективним. Про це заявив голова комітету з освіти, науки та інновацій Сергій Бабак під час погоджувальної ради.

«Під час першої хвилі пандемії в Україні вся країна дізналася, що таке дистанційна освіта. Разом з тим ми усі ми зрозуміли, що дистанційна освіти для перших-четвертих класів для початкової школи не є ефективною, тому під час другої хвилі пандемії ми зробили висновки і внесли відповідні зміни, дозволивши працювати дитячим садочкам та початковій школі навіть в червоній зоні карантину. Справедливості заради слід сказати, що тоді ще вакцин було небагато. Під час нинішньої третьої хвилі пандемії ми мали таку негласну домовленість між освітянами і владою про те, що за умови 100% вакцинації вчителів і педагогічних працівників заклади освіти будуть працювати в очному режимі. Вчителі вакцинувалися, а ми закриваємо школи. Тому хочу звернути увагу на те, що деякі місцеві комісії ТАБ та НС приймають рішення, яке не відповідає постанові Кабінету Міністрів, і переводять всіх на дистанційну форму навчання. Я нагадаю, що згідно з постановою Кабінету Міністрів, за умови за 100% вакцинації, дозволено працювати всім закладам освіти. Тому закликаємо місцеву владу переглянути ці норми і дати можливість дітям навчатися», – відзначив Сергій Бабак.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що з 23 вересня почали закривати школи, де вакциновані менш як 80% працівників. З переходом окремих регіонів у червону зону рішенням місцевої влади почали переводитися на дистанційну форму навчання усі навчальні заклади незалежно від ступеня вакцинації персоналу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді