В Україні можуть запровадити виробництво вакцин від COVID-19

12:18, 17 ноября 2021
Кабмін розгляне відповідний проект постанови на засіданні у середу, 17 листопада.
В Україні можуть запровадити виробництво вакцин від COVID-19
Джерело фото: bbc.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17-го листопада на засіданні Кабінету Міністрів розглянуть проект постанови, який розроблено з метою створення умов для забезпечення державних потреб у вакцинах та препаратах, що використовуються для боротьби з коронавірусною хворобою.

Це буде здійснюватися шляхом звільнення від податку на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України обладнання для організації виробництва вакцин, розширення номенклатури виробництва препаратів для збільшення обсягів їх виробництва.

«На даний час провідні українські фармацевтичні виробники висловили готовність докласти максимальних зусиль щодо забезпечення епідемічного благополуччя країни шляхом створення нових потужностей для виробництва необхідних вакцин, збільшення обсягів виробництва та номенклатури якісних та ефективних препаратів, які застосовуються при лікуванні короновірусної хвороби COVID-19», - йдеться у пояснювальній записці.

Тому з цієї метою було запропоновано створити умови для запровадження виробництва в Україні вакцин для профілактики від COVID-19, а також інших необхідних лікарських засобів, що застосовуються при лікуванні даної хвороби.

Зазначимо, що автором проекту став перший заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Комаріда.

Проект буде розглядатися під назвою «Про внесення змін до переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що українська пероральна вакцина проти COVID-19 буде випробувана у Польщі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду