Міноборони передає патрони територіальним громадам: навіщо і який калібр

13:10, 24 ноября 2021
Кабмін розгляне постанову про передачу від Міноборони до територіальних громад патронів, придатних для використання і зберігання.
Міноборони передає патрони територіальним громадам: навіщо і який калібр
Джерело фото: defence-ua.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міноборони пропонує передати органам місцевого самоврядування дрібнокаліберні патрони.

Для цього міністерство пропонує Кабміну внести зміни до Порядку вилучення і передачі військового майна Збройних Сил України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2002 р. N 1282.

Порядок доповнять новим пунктом, яким передбачається вилучення та передача патронів калібру 5,6 міліметра до сфери управління інших органів, уповноважених управляти державним майном, та у комунальну власність територіальних громад сіл, селищ, міст або у їх спільну власність для відповідних державних та комунальних закладів фізичної культури і спорту, що мають право відповідно до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» використовувати спортивну вогнепальну (крім бойової) зброю, можуть передаватися дрібнокаліберні патрони калібру 5,6 міліметра, придатні для використання і зберігання. 

Представники Міноборони в пояснювальній записці підкреслюють, що йдеться про патрони до спортивної вогнепальної зброї, яка призначена виключно для ураження цілей під час проведення спортивних заходів, параметри і характеристики якої зафіксовані у правилах спортивних змагань.

Крім того, Денис Монастирський закликає Кабмін змінити порядок функціонування захисних споруд для укриття населення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді