В Україні можуть встановити День українського борщу: це поліпшить репутацію країни

19:25, 3 декабря 2021
Метою відповідного проекту Постанови є забезпечення охорони культурної спадщини, збереження уніфікованої української кухні.
В Україні можуть встановити День українського борщу: це поліпшить репутацію країни
Джерело фото: obozrevatel.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді України проект № 6361 Постанови про встановлення Дня українського борщу. Народні депутати пропонують відзначати щорічно у другу суботу вересня День українського борщу.

Проектом рекомендується Кабінету Міністрів України розробити із залученням громадськості та затвердити у місячний строк з дня прийняття цієї Постанови комплексний план заходів з відзначення на державному рівні Дня українського борщу.

Пропонується перебачити проведення щороку заходів, фестивалів та змагань із приготування традиційного українського борщу у всіх регіонах України, а також «проведення у навчальних закладах, закладах культури та харчування тематичних заходів, лекцій, дискусій про феномен українського борщу».

«Метою проекту Постанови є забезпечення охорони культурної спадщини, збереження уніфікованої української кухні та популяризації української культури в світі, посилення суспільної уваги до збереження і вшанування традиційної української кухні та культури, тяглості культурної традиції шляхом відзначення на державному рівні Дня українського борщу», - йдеться у пояснювальній записці.

Також у документі зазначається, що борщ - це культова українська страва і точка диференціації України від своїх сусідів.  На міжнародній арені він має потенціал поліпшення пізнаваності та репутації країни.

«Введення такого дня збігається зі Стратегією культурної дипломатії України, а також Національної економічної стратегії», - зазначається у записці.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Міністерстві культури вирішили зайнятися стратегічно важливим для відновлення довіри до борщу питанням.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки