Кількість стипендіатів все-таки зменшили: видатки на збільшення у бюджеті не передбачені

11:57, 17 января 2022
Водночас раніше Зеленський заявляв, що кількість студентів, які претендують на стипендію, зменшувати не будуть.
Кількість стипендіатів все-таки зменшили: видатки на збільшення у бюджеті не передбачені
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що з 1-го січня набула чинності постанова про зменшення кількості стипендіатів.

Постанова Кабінету Міністрів № 933 передбачає фактичне зменшення кількості стипендіатів: у межах 35-40% від числа студентів в академічному рейтингу. Раніше граничий рівень становив 40-45%.

Щоправда, 2 грудня 2021-го року постановою Кабміну № 1256 вносяться зміни до того ж Порядку призначення і виплати стипендій. Там зазначено, що ліміт стипендіатів, яким буде призначатися академічна стипендія за результатами такого семестрового контролю, встановлюється у діапазоні 40-45%.

А 1-го грудня на щорічному зверненні Президента до Верховної Ради Володимир Зеленський заявляв,  що кількість студентів, які претендують на стипендію, зменшувати не будуть.

Та 17-го січня Ректор КНУ ім. Тараса Шевченка Володимир Бугров повідомив у своєму Telegram, що у січні 2022 року Університет отримав кошти для виплати академічних стипендій відповідно до максимально можливого ліміту в діапазоні 35-40%.

«Ректорат Університету очікує на раніше анонсоване Урядом коригування лімітів у діапазоні 40-45%, після чого відбудеться повторне засідання Стипендійної комісії щодо призначення стипендії решті стипендіатів відповідно до затверджених у грудні 2021 року рейтингів академічної успішності», - йдеться у повідомленні.

Чи передбачені видатки на збільшення у бюджеті

Також ГО «Червоний Губер» поширила у своєму Telegram відповідь Міністерства освіти і науки України на звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України щодо необхідності усунення неоднозначності у питанні стипендіального забезпечення студентів у 2022 році.

Як йдеться у документі, Міністерство фінансів зазначило, що пропозиція щодо збільшення відсотка осіб, які матимуть право на отримання стипендій, потребує додаткового бюджетного фінансування».

«Законом України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" видатки на зазначене збільшення не передбачені. Наразі можливість вирішення питання щодо збереження діапазону стипендіатів серед студентів на рівні від 40 до 45% розглядається», - вказано у відповіді.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 1 січня набуде чинності постанова про зменшення кількості стипендіатів: чи виконав Кабмін обіцянку Зеленського.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде