Кому Кабмін підвищить заробітну плату від тридцяти до ста відсотків: назвали щасливчиків

11:08, 19 января 2022
У проекті Постанови Уряду детально розплановані зарплати працівників Національного антидопінгового центру.
Кому Кабмін підвищить заробітну плату  від  тридцяти до ста відсотків: назвали щасливчиків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство молоді та спорту України винесло на розгляд Кабміну проект Постанови Уряду під назвою «Деякі питання оплати праці працівників Національного антидопінгового центру».

Проектом акта передбачається установити підвищення посадових окладів працівників державної установи «Національний антидопінговий центр», тарифні розряди яких затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. N  1298, а також запровадити специфічні надбавки керівнику, заступнику, помічнику, керівникам структурних підрозділів з основного виду діяльності, професіоналам і фахівцям, робота яких безпосередньо пов'язана із забезпеченням основної діяльності.

Згідно з проектом встановлюється, що визначені відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. N  1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» посадові оклади працівників Національного антидопінгового центру підвищуються:

за спеціалізацію на 50 відсотків,

за роботу в умовах підвищених корупційних ризиків — на 50 відсотків. 

Керівнику Національного антидопінгового центру, його заступнику, помічнику, керівникам структурних підрозділів з основного виду діяльності, професіоналам і фахівцям, робота яких безпосередньо пов'язана із забезпеченням основної діяльності, встановлюються надбавки до посадового окладу: 

за престижність праці — до 30 відсотків; 

за проведення високоточних лабораторних досліджень — до 100 відсотків; 

за проведення високоякісних аналітичних досліджень та знання міжнародного законодавства — до 100 відсотків. 

Конкретний перелік посад працівників, яким підвищуються посадові оклади і встановлюються надбавки та їх розміри, затверджуються керівником Національного антидопінгового центру за погодженням з головним розпорядником бюджетних коштів.

НАДЦ є національною антидопінговою організацією, яка була створена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 липня 2002 р. N 1063.

Основними функціями НАДЦ є:

  • розробка, затвердження та впровадження антидопінгових правил;
  • забезпечення дотримання міжнародних стандартів антидопінгової діяльності на території України;
  • забезпечення проведення досліджень, пов'язаних із визначенням заборонених речовин;
  • видача дозволів на терапевтичне використання заборонених речовин;
  • проведення допінг-контролю спортсменів;
  • навчання допінг-офіцерів та уповноваження їх на проведення тестувань;
  • забезпечення моніторингу результатів тестувань та розслідування порушень антидопінгових правил;
  • здійснення інформаційної та просвітницької діяльності серед суб'єктів спорту.

Наприклад, заробітна плата за рік президента Національної антидопінгової організації Нідерландів складає 140 тисяч євро (у середньому 11 667 євро на місяць).

Рівень заробітних плат у Національній антидопінговій організації Республіки Польща (ПОЛАДА) такий:

заробітна плата директора на місяць становить 2500 євро, керівника підрозділу – близько 1800 євро, старшого фахівця – 1000-1300 євро, молодшого фахівця — 800 євро (з урахуванням податків). Крім того, фахівці ПOЛAДA двічі на рік додатково отримують премію та забезпечуються високоякісним медичним страхуванням.

В Україні ж умови оплати праці працівників НАДЦ визначені відповідно до тарифних розрядів, встановлених у розділі «ХХІV. Фізкультурно-спортивні товариства, фізкультурно-спортивні установи (організації)» Схеми тарифних розрядів посад керівних, наукових, науково-педагогічних, педагогічних працівників, професіоналів, фахівців та інших працівників бюджетних установ, закладів та організацій додатка 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. No 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

У листопаді 2021 року розмір місячного посадового окладу керівника НАДЦ становив 9 131,0 грн, начальника відділу – 6 461,0 грн, головного фахівця — 5 260,0 грн.

У проекті державного бюджету на 2022 рік розмір місячного посадового окладу керівника НАДЦ з 1 січня становить 9 894,0 грн, начальника відділу – 7 001,0 грн, головного фахівця — 5 699,0 грн.

Разом з тим посадові оклади фахівців і професіоналів наукових установ і організацій, які проводять наукові та науково-технічні розробки, на 63 відсотки вищі за посадові оклади, встановлені працівникам НАДЦ, які займаються науковими дослідженнями та розробками.

Таким чином нагальною є проблема низького рівня оплати праці працівників НАДЦ, що не корелюється з рівнем кваліфікаційних вимог, відповідальності, поставлених перед працівниками завдань та особливих умов роботи.

Також, у Верховній  Раді вирішили зайнятися грошовим забезпеченням військових.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду