У «Слузі народу» пропонують ув’язнювати довічно за державну зраду

14:36, 2 марта 2022
З конфіскацією майна.
У «Слузі народу» пропонують ув’язнювати довічно за державну зраду
Джерело фото: depositphotos
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7116«Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України в умовах дії режиму воєнного стану», який передбачає довічне ув’язнення за державну зраду.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 111 Кримінального кодексу(державна зрада) та встановити, що в разі доведення провини підозрюваний у держзраді може сісти на термін від 15 років до довічного ув’язнення з конфіскацією майна. Чинна норма передбачає щонайбільше 15 років в’язниці для засудженої особи.

Змінами до статті 113 Кримінального кодексу(диверсія) передбачається, що диверсія в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту,- карається позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна. Чинна норма передбачає кримінальну відповідальність за диверсію у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроєкт стане «справедливою відповіддю тим нечисленним громадянам України які вчинять державну зраду або диверсію на території України у воєнний час».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Харкові проводиться зачистка від російських диверсійно-розвідувальних груп.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді