Рада на час воєнного стану дозволила не сплачувати штраф за несвоєчасне відшкодування ПДВ бізнесу

15:40, 17 марта 2022
Рішення підтримали 340 депутатів.
Рада на час воєнного стану дозволила не сплачувати штраф за несвоєчасне відшкодування ПДВ бізнесу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада на час воєнного стану скасувала штрафні санкції за несвоєчасне відшкодування ПДВ експортерам. Це передбачено ухваленим депутатами законопроєктом №7137-д  про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану, який підтримали 340 депутатів.

Законопроєктом передбачається, що штраф за несвоєчасне відшкодування ПДВ не застосовується у разі, якщо така заборгованість зумовлена виникненням форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) у зв'язку із введенням воєнного чи надзвичайного стану.

Згідно до статті 200 Податкового кодексу, суми податку, не відшкодовані платникам своєчасно, вважаються заборгованістю бюджету з відшкодування податку на додану вартість. На суму такої заборгованості нараховується пеня на рівні 120 відсотків облікової ставки Національного банку України, встановленої на момент виникнення пені, протягом строку її дії, включаючи день погашення.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада 15 березня схвалила законопроєкт, яким обмежила зарплати чиновникам та надала тимчасові податкові пільги бізнесу.

Законопроєктом передбачається дозвіл великому бізнесу на час воєнного стану перейти на спрощену систему оподаткування. Передбачається, що на цей час ліміт для спрощеної системи оподаткування підвищиться до 10 мільярдів гривень. Ставка податку становитиме 2% від обороту.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області