Раді пропонують зобов’язати звільняти керівників НАБУ, Нацбанку, Офісу Генпрокурора за прогули під час війни

13:09, 31 марта 2022
В разі відсутності на роботі понад три дні орган, що обрав (призначив) керівників-прогульників, невідкладно вирішує питання щодо припинення повноважень такої посадової особи та заміщення вакантної посади.
Раді пропонують зобов’язати звільняти керівників НАБУ, Нацбанку, Офісу Генпрокурора за прогули під час війни
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Європейська солідарність» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт 7225-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо недопущення ухилення від виконання повноважень органами державної влади та їх посадовими особами в умовах воєнного стану, яким пропонується під час війни зобов’язати звільняти керівника НАБУ, Нацбанку, Генпрокурора за відсутність на робочому місці понад три дні поспіль.

Законопроєктом пропонується доповнити закон «Про правовий режим воєнного стану» новим пунктом та передбачити, що в умовах дії воєнного стану, у разі відсутності, без поважних причин, керівників центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України, голови Рахункової палати, голови Національного банку України, Генерального прокурора, директора Державного бюро розслідувань, директора Національного антикорупційного бюро України, голови Національного агентства з питань запобігання корупції, голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, керівників інших державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, в місці розташування очолюваного ними органу понад три дні поспіль, орган, що їх обрав (призначив), невідкладно (не пізніш ніж у триденний строк) вирішує питання щодо припинення повноважень такої посадової особи та заміщення вакантної посади.

При цьому зазначається, що в умовах війни місце розташування органів влади є Київ. І керівники органів влади зобов’язані в цей час перебувати у столиці.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада схвалила закон, згідно до якого уряд може переїхати до будь-якого іншого міста. Передбачається, що у разі введення в Україні або окремих її місцевостях воєнного або надзвичайного стану Кабінет Міністрів України може прийняти рішення про визначення іншого місцезнаходження міністерств, інших центральних органів виконавчої влади з урахуванням особливостей їх функціонування.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді