Рада планує створити реєстр дітей, що потребують реінтеграції та поновлення прав

16:04, 15 апреля 2022
В Україні з’явиться реєстр дітей, що потребують реінтеграції та поновлення прав.
Рада планує створити реєстр дітей, що потребують реінтеграції та поновлення прав
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт №7231  авторства групи депутатів з фракції «Слуга народу» серед яких голова комітету з питань соціальної політики Галина Треьтякова про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реінтеграції та відновлення прав дитини, що передбачає створення реєстру дітей, що потребують реінтеграції та поновлення прав. За відповідне рішення проголосували 357 народних депутатів.

Законопроєктом пропонується створити в Україні єдиний державний реєстр дітей, які потребують реінтеграції та поновлення своїх прав, оскільки чимало дітей потерпають через напад російських загарбників. На думку депутатів, це дасть можливість якісно забезпечити соціальний та правовий захист, надати пільги і взагалі забезпечити гідні умови життя для українських дітей.

Також передбачається, що уряд розроблятиме цільові загальнодержавні програми з реінтеграції та відновлення прав дитини й підтримки сімей з дітьми, а також координуватиме діяльності центральної та місцевої влади у цій сфері.

При цьому відповідні програми мають переглядатися не рідше одного разу на п’ять років з метою ефективної реінтеграції та поновлення прав дитини.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», за інформацією Офісу Генпрокурора з початку українсько-російської війни загинуло 198 дітей. 355 дітей отримали поранення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва