У «Слузі народу» пропонують тимчасово заборонити продаж ліків з РФ та Білорусі

10:39, 26 апреля 2022
Пропонується тимчасово скасувати держреєстрацію ліків вироблених в РФ чи Білорусі, однак надати право Міністерству охорони здоров’я залишити на ринку України окремі ліки з країн-агресорів.
У «Слузі народу» пропонують тимчасово заборонити продаж ліків з РФ та Білорусі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7313 про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо обмеження обігу лікарських засобів, виробництво яких розташовано на території Російської Федерації або Республіки Білорусь, яким пропонується тимчасово заборонити продаж на території України ліків, які вироблені в РФ чи Білорусі.

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook очільник парламентського комітету з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький законопроєктом пропонується доповнити статтю 9 закону «Про лікарські засоби» частиною 14 такого змісту: «У державній реєстрації може бути відмовлено або скорочено термін дії реєстраційного посвідчення лікарського засобу, коли за результатом розгляду заяви про реєстрацію чи перереєстрацію лікарських засобів буде виявлено, що один або декілька етапів виробництва ліків здійснюються підприємствами РФ чи Білорусі. У разі встановлення факту, що заявник чи його представник прямо чи опосередковано пов’язані з компаніями, включаючи їх представників, представництв, ліценціатів, виробників чи постачальників, які здійснюють пряму чи опосередковану діяльність з виробництва ліків на території РФ чи Білорусі або передавали в оренду чи власність резидентів держав-агресорів(РФ, Білорусі-sud.ua) або патентів, ліценцій, реєстраційних посвідчень, прав інших документів, необхідних для виробництва фармацевтичної продукції державна реєстрація всіх(або визначених МОЗ) може бути тимчасово скасована шляхом припинення дії реєстраційного посвідчення».

За словами Радуцького, в Україні вже діє заборона на ввезення медпрепаратів із Росії та Білорусі. Однак нардеп зауважив, що через інші країни до нас можуть потрапити препарати, вироблені на російських підприємствах міжнародних фармацевтичних компаній.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Зеленський підписав указ про заборону реклами ліків.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області