Кабмін рекомендує до кінця війни запровадити мораторій на підвищення тарифів на тепло, гарячу та холодну воду

12:10, 2 мая 2022
Протягом дії воєнного стану в Україні, але не раніше завершення поточного опалювального періоду, рекомендувати органам, уповноваженим встановлювати тарифи, не підвищувати тарифи на теплову енергію, гарячу і холодну воду та застосовувати їх на рівні до 24 лютого.
Кабмін рекомендує до кінця війни запровадити мораторій на підвищення тарифів на тепло, гарячу та холодну воду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів рекомендує не підвищувати тарифи на теплову енергію, холодну та гарячу воду до завершення воєнного стану. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №502 від 29 квітня.

«Протягом дії воєнного стану в Україні, але не раніше завершення поточного опалювального періоду, рекомендувати органам, уповноваженим встановлювати тарифи, не підвищувати тарифи на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання), у тому числі тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням альтернативних джерел енергії, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення та застосовувати їх до споживача (населення) на рівні тарифів, що застосовувалися станом на 24 лютого 2022 року», - зазначається у постанові.

Цим же документам водоканалам та теплопостачальним компаніям рекомендується: призупинити виконання погоджених в установленому порядку інвестиційних програм, а кошти, передбачені для зарахування на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків за інвестиційними програмами, спрямовувати на оплату енергоносіїв та погашення інших зобов’язань для забезпечення стабільної діяльності таких суб’єктів господарювання; відтермінувати розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм.

Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування і застосовується з 24 лютого 2022 року, окрім пункту щодо рекомендації встановити мораторій на підвищення тарифів на тепло, гарячу та холодну воду, який застосовується з 1 червня.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що уряд зберіг ціну на газ для населення на рівні 8 гривень за кубометр.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва