Рада дозволила використовувати сили територіальної оборони на всій території України

21:00, 3 мая 2022
Депутати зняли обмеження щодо використання сил ТРО у зоні бойових дій та передбачили їхнє використання у бою за рішенням Головнокомандувача ЗСУ.
Рада дозволила використовувати сили територіальної оборони на всій території України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила законопроєкт № 6521 про внесення змін до Закону України "Про основи національного спротиву" щодо надання можливості територіальній обороні виконувати завдання в районах ведення воєнних (бойових) дій, що дозволить силам територіальної оборони виконувати бойові завдання на всій території України. За відповідне рішення проголосували 338 народних депутатів, написав у Телеграм перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Законом внесено зміни до закону «Про основи національного спротиву» та передбачити можливість виконання завдань територіальної оборони поза і в районах ведення воєнних (бойових) дій. Тобто передбачено надання можливості здійснювати виконання завдань на всій території України включно з районами ведення воєнних (бойових) дій.

Рішення про залучення сил територіальної оборони  в райони бойових дій ухвалює Головнокомандувач ЗСУ

Також передбачається, що сили територіальної оборони можуть брати участь у наданні населенню правових послуг у порядку, передбаченому Законом України «Про безоплатну правову допомогу»

Як повідомляла «Судово-юридична газета», міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна пояснила, хто з добровольців може отримати статус учасника бойових дій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси