Рада планує більш ніж в три рази підвищити штраф за дрібне хуліганство

11:51, 4 мая 2022
Штраф за дрібне хуліганство становитиме на перший раз від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, за повторне порушення протягом року - від 30 до 50.
Рада планує більш ніж в три рази підвищити штраф за дрібне хуліганство
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада планує суттєво підвищити штрафи за дрібне хуліганство та встановити адміністративну відповідальність за публічну образу поліцейського чи прикордонника. Це передбачено підтриманим у першому читанні 321 депутатом законопроєктом 5050-1 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо захисту честі і гідності громадян та працівників правоохоронних органів

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 173 Кодексу про адміністративні правопорушення(Дрібне хуліганство) та передбачити, що: Дрібне хуліганство, тобто публічна нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок або спокій громадян, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до десяти діб.

За аналогічне адміністративне правопорушення, вчинене протягом року, особа може бути оштрафована на суму від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб.

Чинна норма передбачає штраф за дрібне хуліганство у розмірі від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Крім цього пропонується запровадити штраф за публічну образу поліцейського при виконанні ним обов’язків. Стягнення може становити від 20 до 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Публічна ж образа прикордонника, згідно до проєкту, «полегшить» гаманець на 20-40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. В якості альтернативного виду покарання передбачені громадські роботи на строк від 20 до 30 годин

Як повідомляла «Судово-юридична газета», за продаж гуманітарної допомоги будуть штрафувати на суму від 34 тисяч гривень.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду