Раді пропонують ув’язнювати за незаконне придбання та продаж бронежилетів від волонтерів на 10 років

18:01, 1 июня 2022
Пропонується за незаконне придбання та збут бронежилетів та іншого екіпірування військових(окрім зброї), яке придбано за кошти держбюджету або отримане в якості гуманітарної допомоги штрафувати на суму від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або карати обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до 10 років.
Раді пропонують ув’язнювати за незаконне придбання та продаж бронежилетів від волонтерів на 10 років
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У парламенті зареєстровано законопроєкт №7425 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо криміналізації правопорушень у сферах формування та застосування цін і тарифів на соціальнозначущі товари та збуту продукції, що має ознаки товару військового призначення, яким пропонуєтсья запровадити кримінальну відповідальність за продаж бронежилетів та іншого екіпірування військових(окрім зброї), яке придбано за кошти держбюджету або отримане в якості гуманітарної допомоги.

Законопроєктом пропонується доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 2013  Незаконне придбання та збут продукції, що має ознаки товару військового призначення та пропонується:1) за незаконний збут та придбання бронежилетів та іншого екіпірування військових(окрім зброї), яке придбано за кошти держбюджету або отримана в якості гуманітарної допомоги штрафувати на суму від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або карати обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

2) Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, або у великому розмірі, - пропонується карати позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

3) Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені в умовах воєнного стану - караються позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’яти років та з конфіскацією майна.

Також передбачається, що розслідувати справи щодо торгівлі бронежилетами має СБУ.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у травні поліція затримала чоловіка, який продавав неіснуючі товари для військових.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області