Українці зможуть протягом двох років оформлювати внутрішній та закордонний паспорти за межами України, — рішення уряду

18:30, 13 июня 2022
Перелік держав, у яких здійснюється прийняття документів для оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон особам, визначається Державною міграційною службою за погодженням з МЗС.
Українці зможуть протягом двох років оформлювати внутрішній та закордонний паспорти за межами України, — рішення уряду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українці, зможуть протягом двох років оформлювати паспорт громадянина України та закордонний паспорт за межами нашої держави. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №678 від 10 червня.

Згідно з документом прийняття документів необхідних для оформлення внутрішнього та закордонного паспорту буде здійснювати філія державного підприємства «Документ». Перелік держав, у яких здійснюється прийняття документів для оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон особам, визначається Державною міграційною службою за погодженням з МЗС.

Паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюються у строки, встановлені законодавством, та видаються у строк до трьох місяців з дня прийняття відповідного рішення для їх оформлення.

За оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обмін паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон справляється адміністративний збір у порядку та розмірах, що визначені законодавством.

У разі подання документів для оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон у зв’язку з його обміном такий паспорт здається особою під час отримання нового паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон відповідно.

У разі оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон замість викраденого особа додатково подає документ (протокол, довідку тощо), виданий компетентними органами держави, в якій викрадено такі документи, що підтверджує факт звернення особи з приводу його викрадення, з перекладом на державну мову та засвідчений в установленому порядку.

При цьому згідно з документом, якщо особа не отримала оформлений паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон протягом року з дня його оформлення, працівник територіального органу/територіального підрозділу ДМС письмово за зазначеною особою адресою попереджає її про знищення паспорта в разі його неотримання протягом двох років з дня оформлення.

Строк зберігання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон становить два роки з дня його оформлення. Зазначений строк не включає строк дії воєнного стану в Україні або установленого на території України Кабінетом Міністрів України карантину.

У разі неотримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон після закінчення строку зберігання такий паспорт знищується в установленому законодавством порядку.

Постанова набирає чинності через 15 днів після опублікування.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Пенсійному фонді пояснили як отримати пенсію біженцям з України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва