Україна отримає мільярд євро від Німеччини на бюджетні потреби

17:41, 21 июня 2022
Кошти залучено на спецрахунок МВФ і планується використати на бюджетні потреби для стабілізації економіки
Україна отримає мільярд євро від Німеччини на бюджетні потреби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україна отримає грант в 1 мільярд євро від Німеччини на спецрахунок МВФ для допомоги нашій державі, які планується використати на бюджетні потреби для стабілізації економіки. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду, повідомив представник Верховної Ради у Кабінеті міністрів Тарас Мельничук.

За його словами, кошшти планується використати на бюджетні потреби. При цьому Мельничук не розкрив про які саме потреби йдеться.

«Схвалено залучення гранту на бюджетну підтримку від Федеративної Республіки Німеччина в обсязі 1 млрд євро та проект Угоди у відповідності до інструменту, створеного Міжнародним валютним фондом для адміністративного рахунку для України, між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина щодо гранту Федеративної Республіки Німеччина на користь України для забезпечення її бюджетних потреб з метою стабілізації економіки України», - зауважив Мельничук.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» прем’єр-міністр Денис Шмигаль наприкінці квітня повідомив про відкриття спецрахунка МВФ для фінансової допомоги Україні. За його словами, Фонд та Світовий банк визнали, що наша держава потребує 5 мільярдів доларів щомісяця.У травні в Кабміні повідомили про те, що перемовини стосовно залучення коштів тривають.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки