Раді пропонують залишити нульове розмитнення авто для учасників бойових дій та цивільних, які втратили авто через війну

09:48, 29 июня 2022
Пропонується залишити можливість нульового розмитнення авто для учасників бойових дій та цивільним, які втратили авто через війну(не більше однієї авто на кожного без права перепродажу протягом трьох років).
Раді пропонують залишити нульове розмитнення авто для учасників бойових дій та цивільних, які втратили авто через війну
Джерело фото: auto.ria.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів переважно з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7499 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з ввезення транспортних засобів учасниками бойових дій та іншими категоріями осіб, яким пропонується обмежити можливість нульового розмитнення авто.

Текс законопроєкту наразі відсутній на сайті парламенту, однак як написав на сторінці у Facebook один з його авторів, нардеп Ігор Фріс, законопроєктом пропонується дозволити нульове розмитнення одного легкового авто (без права продажу і передачі по генеральній довіреності в три роки) для:  учасників бойових дій, цивільних, яким авто знищено внаслідок війни.

За його словами, документи, якими необхідно буде підтвердити знищення авта буде встановлювати Кабінет міністрів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Верховна Рада схвалила законопроєкт, який передбачає, серед іншого скасування нульового розмитнення авто для переважної більшості громадян. На пільгових умовах з 1 липня можна ввести лише автівки на потреби армії. Ухвалений документ вже підписав Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки