Кабмін пропонує повернути обов’язкову повірку лічильників на вільній від загарбників території України

14:19, 4 июля 2022
Пропонується повернути обов’язкову повірку лічильників після завершення інтервалу повірки на території України, яка не перебуває в оточені чи під тимчасовою окупацією.
Кабмін пропонує повернути обов’язкову повірку лічильників на вільній від загарбників території України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів пропонує повернути обов’язкову повірку лічильників під час воєнного стану на території України, яка не перебуває в оточені чи під тимчасовою окупацією. Відповідний проєкт постанови надіслано на погодження до Державної регуляторної служби.

На початку квітня уряд схвалив постанову, якою відтермінував повірку лічильників на час воєнного стану до завершення воєнного стану.

«Установити, що позитивні результати періодичної, позачергової повірки та повірки після ремонту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, засвідчені відбитком повірочного тавра на таких засобах чи записом з відбитком повірочного тавра у відповідному розділі експлуатаційних документів та/або оформлені свідоцтвом про повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки, строк дії яких закінчився у період воєнного і надзвичайного стану та протягом місяця після його припинення чи скасування, чинні на період воєнного і надзвичайного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування на всій території України або в окремих її місцевостях», - зазначається в ухваленому документі.

Разом з тим, як зазначили в уряді «суттєве збільшення міжповірочного інтервалу може призвести до застосування непридатних лічильників для проведення вимірювань в різних сферах життєдіяльності, на підставі яких здійснюються розрахунки (наприклад, за паливо, газ, тепло), визначається стан здоров’я людини, та, як наслідок, до втрати єдності вимірювань».

Тому Мінекономіки напрацювало зміни до постанови, якими пропонується обмежити автоматичне продовження терміну повірки лічильників.

Проєктом пропонується внести зміну до постанови Кабінету Міністрів України  від 5 квітня  2022 р. № 412 «Деякі питання повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки в умовах воєнного стану», замінивши слова «чинні на період воєнного і надзвичайного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування на всій території України або в окремих її місцевостях» словами “чинні на територіях, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточені (блокуванні) на період воєнного і надзвичайного стану та протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного і надзвичайного стану на таких територіях.

Таким чином передбачається повернення обов’язкової повірки лічильників після завершення інтервалу повірку на території України, яка не перебуває в оточені чи під окупацією РФ.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», стало відомо яка відповідальність передбачена за втручання у роботу лічильника.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва