Кабмін знову заборонив експорт добрив з України

18:22, 7 июля 2022
Урядовці запровадили нульову квоту на експорт добрив, отже заборонили його, а також запровадили ліцензування експорту пшениці.
Кабмін знову заборонив експорт добрив з України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів скасував заборону на експорт овса з України та запровадив ліцензування експорту пшениці і  знову заборонив експорт добрив. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №759 від 1 липня.

Згідно з документом запроваджується нульова квота на експорт добрив, отже їхній експорт забороняється.

Цією ж постановою передбачено скасування заборони на експорт овса. Натомість запроваджується ліцензування експорту цієї зернової культури. Крім цього експортерам буде потрібна ліцензія на експорт пшениці. Передбачається, що ліцензії на експорт зазначених товарів видаються на підставі погоджень, що надаються Мінфіном в установленому зазначеним центральним органом виконавчої влади порядку. Дії щодо одержання погоджень Мінфіну здійснюються Мінекономіки без залучення суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності у порядку міжвідомчого обміну інформацією.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін у березні тимчасово обмежив експорт добрив з України. Було запроваджено квоту на експорт у 210 тисяч тон.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде