Міністр юстиції готовий брати на роботу «довічників»: коментарі соцмереж

13:40, 26 апреля 2020
Міністр підкреслив, що з довічно засудженими не проводиться необхідна робота, а ефективний механізм допуску до них психологів і фахівців, які б оцінювали можливість їхнього помилування, відсутній.
Міністр юстиції готовий брати на роботу «довічників»: коментарі соцмереж
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр юстиції України Денис Малюська назвав засуджених до довічного ув’язнення «найінтелігентнішою і найцікавішою категорією засуджених». Про це, як повідомляла «Судово-юридична газета», міністр заявив у інтерв'ю Радіо НВ.

За словами чиновника, він готовий був би взяти таких людей на роботу.

«Величезна кількість „довічників“ вкрай стримані, розумні, інтелігентні, начитані люди. Класичний приклад — це коли людина 19−20 років повернулась з армії, молоде-зелене <...>. У когось в банді [перебувала], когось вбили з групи таких самих. Це було в 1989—1990−1991 році. Зараз 2020-й. Вони сидять десятки років. Це люди, яким зараз вже 40−50 років. Вони навіть особливо не пам’ятають те своє життя. Це зовсім, принципово інші люди, не такі, якими вони потрапили до в’язниці. Я таких готовий брати на роботу. З ним можна спілкуватись про безліч різних речей. Вони найакуратніші, найобережніші і не бачили іншого світу. Це жахливо», — заявив Малюська.

З довічно засудженими не проводиться необхідна робота, а ефективний механізм допуску до них психологів і фахівців, які б оцінювали можливість їхнього помилування, відсутня, підкреслив міністр.

«Потрібно, щоби суспільство зрозуміло, що це безпечно, ці люди адекватні, їх можна поетапно, вибірково, після ретельного аналізу психологів поступово випускати, і немає сенсу витрачати бюджетні кошти на їх утримання», — додав очільник Міністерства юстиції.

На заяву міністра юстиції миттєво відреагували соцмережі. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що міністр юстиції Денис Малюська придумав, чим можна замінити обмеження волі.

Додамо, що коронавірус дібрався до українських в'язниць.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде