ВККС розпочинає добір членів Громадської ради міжнародних експертів

17:35, 18 октября 2018
Рішення про обрання членів Громадської ради буде ухвалене до кінця жовтня цього року.
ВККС розпочинає добір членів Громадської ради міжнародних експертів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

18 та 19 жовтня 2018 року члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України в режимі скайп-конференції проведуть співбесіди з кандидатами на посади членів Громадської ради міжнародних експертів.

У співбесіді візьмуть участь 16 членів Комісії та кандидати, запропоновані міжнародними організаціями.

Рішення про обрання членів ГРМЕ буде ухвалено Комісією орієнтовно до кінця жовтня поточного року згідно з порядком та за критеріями, передбаченими статтею 9 Закону України «Про Вищий антикорупційний суд».

Серед критеріїв обрання кандидатів — бездоганна ділова репутація, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет, відповідний досвід роботи в інших країнах із здійснення процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення в суді чи здійснення судочинства у справах, пов’язаних з корупцією.

Нагадаємо, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України із запропонованих міжнародними організаціями 12 експертів обере шість членів Громадської ради міжнародних експертів, строк роботи яких становитиме два роки. Мета утворення ради — сприяти Комісії під час проведення конкурсу до Вищого антикорупційного суду через надання оцінки доброчесності.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про процедуру конкурсу до Вищого антикорупційного суду. Заступник голови ВККС України Станіслав Щотка проінформував експертів моніторингової місії Європейської Комісії з виконання українською стороною обов'язків згідно з міжнародним договором з ЄС про процедури конкурсу до Вищого антикорсуду. Заступник голови Комісії зазначив, що незабаром ВККС буде обирати членів Громадської ради міжнародних експертів. Він нагадав, що Комісія отримала від міжнародних організацій список із 12 кандидатів до ГРМЕ, із яких оберуть шістьох.

Ще раніше ВККС опублікувала список кандидатів до Громадської ради міжнародних експертів. Перелік Україна отримала від міжнародних організацій, з якими держава співпрацює в сфері запобігання і протидії корупції відповідно до міжнародних договорів України.

Источник: Прес-служба ВККС
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області