ВРП затвердила зміни до складу Комісії з питань вищого корпусу держслужби

20:05, 30 октября 2018
ВРП затвердила рішення Ради суддів про припинення повноважень у складі Комісії Євгена Мєзєнцева та делегування до її складу Богдана Моніча.
ВРП затвердила зміни до складу Комісії з питань вищого корпусу держслужби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя у вівторок, 30 жовтня, розглянула питання про затвердження змін до персонального складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Тетяна Малашенкова поінформувала, що відповідно до частини другої статті 150 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» при Вищій раді правосуддя діє Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя (далі – Комісія), яка утворюється відповідно до закону.

Згідно із частиною другою статті 29 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» до складу Комісії входять:

  • два члени Вищої ради правосуддя, які не є суддями чи суддями у відставці;
  • два члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які не є суддями чи суддями у відставці;
  • два члени Ради суддів України;
  • три судді Верховного Суду.

Частинами третьою, четвертою зазначеної статті визначено, що Вища рада правосуддя ухвалює рішення про затвердження персонального складу Комісії на підставі та в межах пропозицій вказаних суб’єктів формування Комісії.

26 жовтня 2018 року рішенням Ради суддів України № 64 припинено повноваження у складі Комісії члена Ради суддів України Євгена Мєзєнцева та делеговано для включення до складу Комісії члена Ради суддів України Богдана Моніча.

Заслухавши члена Вищої ради правосуддя Малашенкову Т.М., керуючись статтею 150 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статтями 3, 29, 30 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», Вища рада правосуддя вирішила затвердити зміни до персонального складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, зокрема виключити із персонального складу Комісії Мєзєнцева Євгена Ігоровича, члена Ради суддів України, суддю Київського апеляційного адміністративного суду, та включити до персонального складу Комісії Моніча Богдана Сильвестровича, члена Ради суддів України, суддю Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що РСУ обрала кандидата в Комісію з питань вищого корпусу держслужби26 жовтня під час засідання Ради суддів України кандидатом від РСУ до складу Комісії було одноголосно обрано Богдана Моніча.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України