Конкурс до Служби судової охорони: ВРП погодила кандидатів

13:53, 6 ноября 2018
Конкурс оголошено на зайняття декількох вакантних посад.
Конкурс до Служби судової охорони: ВРП погодила кандидатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 6 листопада, Вища рада правосуддя розглянула питання про кандидатів до складу комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад голови Служби судової охорони, його заступників та до складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад співробітників центрального органу управління Служби судової охорони, керівників і заступників керівників територіальних підрозділів Служби судової охорони, передає прес-служба ВРП.

Доповідач — голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк — поінформував, що, відповідно до частини третьої статті 161 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», керівництво діяльністю Служби судової охорони здійснює голова Служби судової охорони, який призначається на посаду за результатами відкритого конкурсу і звільняється з посади Вищою радою правосуддя.

Голова Служби судової охорони має заступників, які за його поданням призначаються на посади за результатами відкритого конкурсу і звільняються з посад Вищою радою правосуддя.

Призначення на посади співробітників Служби судової охорони (крім призначення на рівнозначні або нижчі посади) здійснюється виключно за результатами конкурсу, що проводиться Державною судовою адміністрацією України в порядку, визначеному Вищою радою правосуддя.

Порядок проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони затверджено Вищою ради правосуддя 30 жовтня 2018 року.

Згідно з пунктом 13 Порядку суб’єктами формування Комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад голови Служби судової охорони, його заступників є Вища рада правосуддя, Рада суддів України, Державна судова адміністрація України. Зокрема, Вища рада правосуддя пропонує до складу комісії трьох членів Вищої ради правосуддя.

Відповідно до Порядку конкурс на зайняття вакантних посад голови Служби судової охорони, його заступників проводить комісія, до складу якої входять: три члени Вищої ради правосуддя, член Ради суддів України, три посадові особи Державної судової адміністрації України.

Для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад співробітників центрального органу управління ССО, керівників і заступників керівників територіальних підрозділів ССО Державною судовою адміністрацією України утворюється конкурсна комісія, до складу якої входить член Вищої ради правосуддя. Конкурсна комісія утворюється у складі не менше п’яти осіб.

Персональний склад комісій затверджується наказами голови Державної судової адміністрації України на підставі та в межах наданих пропозицій.

З огляду на зазначене, Вища рада правосуддя погодила кандидатури членів Вищої ради правосуддя Говорухи Володимира Івановича, Малашенкової Тетяни Михайлівни, Шапрана Віктора Валентиновича до складу комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад голови Служби судової охорони, його заступників.

Також Вища рада правосуддя погодила кандидатуру члена Вищої ради правосуддя Малашенкової Тетяни Михайлівни до складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад співробітників центрального органу управління Служби судової охорони, керівників і заступників керівників територіальних підрозділів Служби судової охорони.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо звільнення суддів за загальними обставинами, а саме у відставку та за власним бажанням.

Крім того, ВРП розглянула матеріали щодо внесення подання Президентові України про призначення шести суддів

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду