Депутатські звернення до суду: Запорізька облрада відреагувала на зауваження ВРП

16:41, 8 ноября 2018
Запорізька облрада відреагувала на звернення ВРП щодо неприпустимості депутатських звернень до суду в позапроцесуальний спосіб.
Депутатські звернення до суду: Запорізька облрада відреагувала на зауваження ВРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Вищої ради правосуддя 27 червня 2018 року надійшло повідомлення судді Запорізького районного суду Запорізької області Олександра Ачкасова про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя з боку депутата Запорізької обласної ради VII скликання Ярослава Гришина, передає прес-центр Судової влади України.

Так, у зверненні, що надійшло до суду, депутат Гришин Я.В. просив суддю Ачкасова О.М. сприяти у прискоренні розгляду клопотання адвоката потерпілого про зміну запобіжного заходу стосовно громадянина.

4 вересня 2018 року Вища рада правосуддя, розглянувши повідомлення судді Ачкасова О.М., ухвалила звернутися до Запорізької обласної ради про неприпустимість таких дій, як звернення до суду в позапроцесуальний спосіб.

ВРП наголосила, що, відповідно до статей 6, 48 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», здійснюючи правосуддя, суди є незалежними від будь-якого незаконного впливу. Суди здійснюють правосуддя на основі Конституції і законів України та на засадах верховенства права.

Звернення до суду громадян, організацій чи посадових осіб, які відповідно до закону не є учасниками судового процесу, щодо розгляду конкретних справ судом не розглядаються, якщо інше не передбачено законом.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи повинні утримуватися від заяв та дій, що можуть підірвати незалежність судової влади.

7 листопада 2018 року Запорізька обласна рада повідомила про розгляд звернення Вищої ради правосуддя щодо неприпустимості депутатських звернень до суду в позапроцесуальний спосіб, а також поінформувала, що звернення направлено кожному депутату Запорізької обласної ради для ознайомлення та забезпечення виконання при здійсненні депутатської діяльності.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП відзвітувала про запити на публічну інформаціюУсього в жовтні на розгляд надійшло 49 запитів на інформацію.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва