Європейська комісія з питань ефективності правосуддя обрала президента та віце-президента

11:27, 5 декабря 2018
Президентом CEPEJ став Рамін Гурбанов, а віце-президентом — Іванна Борзова.
Європейська комісія з питань ефективності правосуддя обрала президента та віце-президента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час 31-го пленарного засідання 4 грудня Європейської комісії з питань ефективності правосуддя (CEPEJ), яке відбувається у м. Страсбурзі (Франція), шляхом таємного голосування членів CEPEJ обрано президента та віце-президента організації. Про це повідомляє прес-служба ВККС.

Так, президентом CEPEJ став Рамін Гурбанов (член CEPEJ від Азербайджану), віце-президентом — Іванна Борзова (член CEPEJ від Чеської Республіки).

«Вища кваліфікаційна комісія суддів України висловлює найщиріші вітання новообраному керівництву Європейської комісії з питань ефективності правосуддя (CEPEJ)», — зазначено у повідомленні.

Забезпечення правовладдя — почесна і водночас нелегка справа, яка вимагає високого професіоналізму та особливої відповідальності. Європейська комісія з питань ефективності правосуддя (CEPEJ) як експертна організація, діяльність якої відіграє вирішальну роль у підвищенні ефективності функціонування судової влади в державах-членах CEPEJ та спрямована на утвердження незалежності, справедливості та верховенства права, отримала високопрофесійних, досвідчених і принципових керівників.

«ВККСУ сподівається на продовження та поглиблення плідної співпраці з CEPEJ у майбутньому і бажає пану Гурбанову та пані Борзовій невичерпної енергії й успіхів у всіх починаннях на благо Європи та її народу!» —  йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета», що 3 та 4 грудня 2018 року у Страсбурзі, Франція, відбулося 31-е пленарне засідання Європейської комісії з питань ефективності правосуддя (CEPEJ), участь у якому бере член CEPEJ від України, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков.

У перший день засідання обговорено питання оцінки функціонування судових систем держав-членів CEPEJ, проведення щорічної оцінки систем правосуддя в ЄС в межах співпраці CEPEJ з ЄС, рекомендації щодо комунікації судів та прокуратур з громадськістю та медіа.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду