Комісія з питань вищого корпусу держслужби в системі правосуддя провела засідання

14:16, 18 декабря 2018
На засіданні Комісія розглянула декілька питань.
Комісія з питань вищого корпусу держслужби в системі правосуддя провела засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 17 грудня, пройшло засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, під час якого продовжено проведення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя — заступника керівника апарату Верховного Суду — керівника секретаріату Касаційного кримінального суду Верховного Суду, передає прес-служба ВРП.

У засіданні взяли участь голова Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя Малашенкова Т.М., члени Комісії Комков В.К., Лукаш Т.В., Прилипко С.М., Суховий В.Г., Голубицький С.С., Моніч Б.С.

ВРП нагадала, що рішенням Комісії від 14 грудня 2018 року кандидати Крикливенко Б.В. та Хім’як Ю.Б. склали тестування на знання законодавства та рішенням Комісії були допущені до розв’язання ситуаційних завдань.

Кандидат Опальченко В.О. не був допущений до розв’язання ситуаційних завдань, як такий, що не склав тестування.

До Комісії надійшла заява кандидата Опальченка В.О. від 17 грудня 2018 року щодо можливості повторного тестування у зв’язку з наявністю інформації від Національного агентства України з питань державної служби про технічний збій, що не залежав від кандидата, Комісії, адміністратора та осіб, які здійснювали технічне забезпечення проведення конкурсу, під час тестування кандидата Опальченка В.О. 14 грудня 2018 року.

Після повторного складення тестування кандидат Опальченко В.О. допущений до розв’язання ситуаційних завдань.

Як зазначила голова Комісії Малашенкова Т.М., з метою прийняття об’єктивного рішення і забезпечення принципу рівності всіх кандидатів Комісія вирішила підготувати проекти нових ситуаційних завдань та провести їх розв’язання кандидатами Крикливенком Б.В., Опальченком В.О. та Хім’яком Ю.Б., у зв’язку із чим у роботі Комісії оголошено перерву до 21 грудня 2018 року 15:30.

Також цього дня заплановано визначення результатів розв’язання ситуаційних завдань та проведення співбесіди з метою визначення переможця конкурсу на посаду заступника керівника апарату Верховного Суду — керівника секретаріату Касаційного кримінального суду Верховного Суду.

Протокол та відеозапис засідання Комісії від 17 грудня 2018 року буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 18 грудня 2018 року Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо внесення подання Президентові України про призначення 17 суддів.

Крім того, згідно з частиною сьомою статті 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і частиною другою статті 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», враховуючи рішення, ухвалене Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 17 грудня, суддю районного суду міста Луганська Інгу Чаркіну відсторонено від здійснення правосуддя.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду