ВРП звільнила суддю з Одеси

18:02, 26 декабря 2018
Суддю звільнили за вчинення істотного дисциплінарного проступку.
ВРП звільнила суддю з Одеси
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ВРП звільнила Віталія Івченка з посади судді Приморського районного суду міста Одеси за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Рішенням ВККС від 17 листопада 2016 року №1907/дп-16 до Івченка В.Б. (на фото праворуч) застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді внесення подання про звільнення з посади судді, передає прес-служба ВРП.

Підставою такого висновку стали дії судді Івченка В.Б. щодо безпідставного поновлення 18-річного строку звернення до суду, що дало змогу прийняти рішення про поновлення особи на роботі та стягнення на її користь середнього заробітку у значному розмірі, що становить майже 2,5 млн грн, яке не підлягає повороту виконання.

Також ВККС був встановлений факт невиконання суддею вимог статті 34 Закону України від 21 квітня 1999 року №606-ХІV «Про виконавче провадження» щодо розгляду заяви про роз’яснення судового рішення у десятиденний термін, що свідчить про допущення суддею грубих порушень норм процесуального права під час здійснення правосуддя.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя вирішила звільнити двох суддів за загальними обставинами на засіданні 20 грудня. 

Крім того, суддю Київського окружного адмінсуду було звільнено за власним бажанням, суддю Обухівського райсуду Київської області — за станом здоров’я.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду