Справа «діамантових прокурорів»: ювелірний магазин відсудив у держави мільйони гривень

14:55, 8 января 2019
Компанія зазнала чималих збитків, завданих під час обшуку у 2014 році.
Справа «діамантових прокурорів»: ювелірний магазин відсудив у держави мільйони гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 2014 році в рамках досудового розслідування щодо групи осіб, які продавали контрафактні товари, представники слідчих органів перевищили службові повноваження та привласнили майно ювелірного магазину, в якому проводили обшук. Того ж року справу, щодо якої проводились слідчі дії, було закрито за фактом відсутності складу злочину. Про це йдеться на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Наголошується, що працівникам магазину під час обшуку не дозволили бути присутніми. Коли слідчі пішли, вітрини магазину були розбиті, був відсутнім товар та гроші, які зберігалися у сейфі.

Відеозапис з зафіксованими діями правоохоронців суд не взяв до уваги, оскільки даний доказ не був засвідчений електронним підписом.

Господарський суд Києва ухвалив рішення стягнути з держави на користь ТОВ «Часовий салон «Кристал» 25,4 мільйона гривень збитків, завданих внаслідок обшуків у 2014 році.

Суд визнав нанесення збитків ювелірному магазину внаслідок протиправних дій представників слідчих органів в частині незаконного привласнення чужого майна, перевищення службових повноважень, зловживання владою, службової підробки та крадіжки на суму 25,4 мільйона гривень, які нарахував Київський науково-дослідний інститут судових експертиз.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Липовці правоохоронці дізналися про крадіжку золотих прикрас з місцевого ломбарду, а підозрюваного незабаром знайшли неподалік від цього приміщення.

Крім того, ми повідомляли, що у центрі Сум пограбували ювелірний магазин. Злодій вкрав один лоток із золотими ланцюжками вартістю приблизно 50 тисяч гривень.

Також нам стало відомо, що у столиці був затриманий громадянин Росії, якого підозрюють в участі в резонансному збройному пограбуванні магазину «Ювелірна карта» на вулиці Щербаківського.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду