Народні депутати і прокурор: НАЗК оприлюднило топ порушників антикорупційного законодавства

14:50, 8 января 2019
Антирейтинг очолює народний депутат Євген Гєллєр, у деклараціях якого виявили ознаки незаконного збагачення.
Народні депутати і прокурор: НАЗК оприлюднило топ порушників антикорупційного законодавства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАЗК оприлюднило топ-10 виявлених в грудні 2018 року ознак порушень антикорупційного законодавства. Рейтинг очолив народний депутат України Євгеній Гєллєр. Про це у вівторок, 8 січня, повідомляє прес-служба Нацагентства.

На першому місці рейтингу — обґрунтований висновок щодо зафіксованих ознак незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації народним депутатом України Євгеном Гєллєром, який був направлений до Національного антикорупційного бюро України.

Друге та третє місця посідають подання недостовірних відомостей у деклараціях. Два обґрунтовані висновки складені стосовно народного депутата України Дениса Омельяновича та один обґрунтований висновок стосовно депутата Київської міської ради Сергія Харчука.

На четвертому та п’ятому місцях — адмінпротоколи за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів, які складені стосовно народних депутатів України Сергія Дунаєва та Георгія Логвинського.

У прес-службі НАЗК зазначили, що затвердження обґрунтованого висновку, направлення його до правоохоронних органів, а також складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування або провадження у справі про адмінправопорушення у судовому порядку відповідно.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК у грудні зафіксувало 111 порушень антикорупційного законодавства. Зокрема, за результатами перевірок декларацій у 13 деклараціях виявлено недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Також ми повідомляли, що НАЗК за результатами перевірки внесло припис меру Києва Віталію Кличку. Національне агентство встановило порушення вимог статті 19 Закону, а саме: не було затверджено антикорупційну програму Київської міської ради на 2017 рік.

Також нагадаємо, що 27 грудня Нацагентство внесло припис голові ДСА Зеновію Холоднюку щодо начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області Назіра Бадахова, який себе преміював.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді