НАЗК у грудні зафіксувало понад сто порушень антикорупційного законодавства

14:21, 3 января 2019
Звіт за минулий місяць оприлюднили на сайті Національного агентства.
НАЗК у грудні зафіксувало понад сто порушень антикорупційного законодавства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство у грудні 2018 року склало та направило до суду 59 адміністративних протоколів, а до Національної поліції, Національного антикорупційного бюро й органів прокуратури — 37 обґрунтованих висновків про виявлені ознаки кримінальних правопорушень, передає прес-служба НАЗК.

Крім того, у грудні завершено повну перевірку 69 декларацій. За результатами перевірок у 13 деклараціях виявлено недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а також встановлено ознаки умисного неподання 24 декларацій.

За порушення термінів подання декларацій складено 18 протоколів, зокрема, 8 протоколів — за несвоєчасне подання або неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, 2 протоколи — за декларування недостовірних відомостей на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів, 19 протоколів — за недотримання посадовцями вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Стосовно політичних партій у грудні Національне агентство склало та направило до суду 12 адміністративних протоколів за порушення у порядку подання звіту політичної партії (ст. 212-21 КУпАП).

Національне агентство направило 15 вимог усунути порушення антикорупційного законодавства. Так, 10 приписів внесено керівникам органів за порушення вимог Закону «Про запобігання корупції», а 5 приписів — за результатами перевірок державних органів влади.

 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК за результатами перевірки внесло припис меру Києва Віталію Кличку. Національне агентство встановило порушення вимог статті 19 Закону, а саме: не було затверджено антикорупційну програму Київської міської ради на 2017 рік.

Також ми повідомляли, що НАЗК внесло приписи голові Держводагентства та іншим чиновникам. НАЗК внесло 3 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Крім того, НАЗК на своєму засіданні прийняло рішення про направлення до суду 7 адміністративних протоколів за недотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Додамо, Національне агентство внесло 4 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді