ВРП звільнила з посади суддю Господарського суду Донецької області

13:25, 10 января 2019
Суддя Сергій Тоцький за результатами кваліфоцінювання не підтвердив свою відповідність займаній посаді.
ВРП звільнила з посади суддю Господарського суду Донецької області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 10 січня розглянула матеріали про звільнення трьох суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 16розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Про це повідомила прес-служба ВРП.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України рекомендувала звільнити суддів, яких за результатами кваліфікаційного оцінювання визнано такими, що не відповідають займаним посадам.

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити на підставі підпункту 4 пункту 161 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України Тоцького Сергія Васильовича з посади судді Господарського суду Донецької області.

Водночас Вища рада правосуддя відклала розгляд матеріалів про звільнення на підставі підпункту 4 пункту 161 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України:

Государського Андрія Валентиновича — з посади судді Галицького районного суду міста Львова;

Головка Віталія Миколайовича — з посади судді Носівського районного суду Чернігівської області.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 10 січня Вища рада правосуддя звільнила з посад двох суддів. Суддю Свердловського міського суду Луганської області звільнили за власним бажанням, суддю Ладижинського міського суду Вінницької області звільнили у відставку.

Також ми повідомляли, що Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо внесення Президентові України подання про призначення трьох суддів.

Крім того, Вища рада правосуддя 10 січня розглянула питання про переведення восьми суддів ліквідованих апеляційних судів.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва