Конкурс до Антикорсуду: ГРМЕ розглянула досьє 113 кандидатів

16:55, 29 января 2019
39 кандидатів припинили подальшу участь у конкурсі.
Конкурс до Антикорсуду: ГРМЕ розглянула досьє 113 кандидатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Громадська рада міжнародних експертів (ГРМЕ) завершила кваліфікаційне оцінювання кандидатів на посади суддів Вищого антикорупційного суду, передає прес-служба ГРМЕ.

Члени ради розглянули досьє 113 кандидатів, з них 81 — до першої інстанції ВАС та 32 — до Апеляційної палати ВАС. 71 кандидат продовжить участь у конкурсі, тоді як 39 кандидатів припинили подальшу участь у конкурсі, оскільки не була встановлена їх відповідність критеріям, визначеним у ст. 8(4) Закону України «Про Вищий антикорупційний суд». Крім того, 3 кандидати вирішили завершити участь у конкурсі з власної ініціативи.

ГРМЕ здійснювала свої повноваження шляхом проведення спеціальних спільних засідань з Вищою кваліфікаційною комісією суддів (ВККС) відповідно до вимог ст. 8 (5) Закону України «Про Вищий антикорупційний суд». ГРМЕ проаналізувала досьє усіх кандидатів, які були допущені ВККС до наступного етапу конкурсу, та ініціювала спеціальні спільні засідання щодо 49 з них. Спеціальні спільні засідання відбулись протягом 18-28 січня 2019 року.

«Для усіх членів Громадської ради міжнародних експертів було за честь сприяти Вищій кваліфікаційній комісії суддів у проведенні конкурентного, прозорого та меритократичного процесу відбору. Користуючись нагодою, хочемо висловити вдячність усім учасникам процесу, зокрема Вищій кваліфікаційній комісії суддів України, Національному антикорупційному бюро України, громадським організаціям та міжнародним партнерам, за їх всеохоплюючу підтримку та тісну співпрацю. Ми також високо цінуємо допомогу, яку отримали від нашого Секретаріату — команди відданих молодих професіоналів, яка допомогла нам обробити значну кількість інформації у стислі терміни», — зазначив голова ГРМЕ Сер Ентоні Хупер.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на короткому спільному брифінгу з керівництвом ВККС, глава ГРМЕ сер Ентоні Хупер (Великобританія) і член Ради Тед Зажечні (Канада) розповіли про свої враження від участі в конкурсних процедурах і роботі з ВККС.

Також ми повідомляли, що 28 січня відбулося останнє спільне засідання ВККС і ГРМЕ. Усього у міжнародних експертів виникли претензії до 49 кандидатів в ВАС і АП ВАС. Тільки семеро з них змогли розвіяти сумніви членів ВККС і ГРМЕ щодо своєї доброчесності і продовжують участь в конкурсі.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області