Депутатів покарають за несвоєчасне подання декларацій: рішення суду

10:25, 31 января 2019
У Сумській області суд розглянув дві справи про адміністративні правопорушення.
Депутатів покарають за несвоєчасне подання декларацій: рішення суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

30 січня 2019 року Білопільський районний суд Сумської області розглянув дві справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, відносно депутатів Миколаївської селищної ради Білопільського району Сумської області.

Так, громадянин С., будучи депутатом Миколаївської селищної ради Білопільського району Сумської області та суб’єктом декларування, у порушення вимог антикорупційного законодавства несвоєчасно подав без причин декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік, а саме: 7 квітня 2018 року, а не в термін до 1 квітня 2018 року, як того вимагає чинне законодавство України.

Депутат Миколаївської селищної ради Білопільського району Сумської області М. вчинила аналогічний корупційний проступок, несвоєчасно подавши без поважних причин декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік, а саме: 31 липня 2018 року.

Поважні причини неподання декларацій у громадян С. та М. відсутні.

Дані про тимчасову непрацездатність громадяни С. і М. суду не надали.

Згідно з даними НАЗК щодо послідовності дій користувачів С. і М. в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або  місцевого самоврядування підтверджено безвідповідальне ставлення останніх до обов’язку подання електронних декларацій.

Тож суд дійшов висновку, що громадяни С. і М. мали рівні можливості з іншими суб’єктами декларування і не були позбавлені можливості заповнити та подати декларації своєчасно.

А тому громадян С. і М. визнано винуватими у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених частиною першою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, і призначено кожному окремо штраф у сумі 850 гривень.

Головуючий суддя — Терещенко О. І.

Пошук процесуальних рішень за даними справами можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/58/19 та №573/62/19.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що НАЗК повідомило про проведення технічних робіт, які призведуть до обмеження доступу до Єдиного державного реєстру декларацій осіб.  

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України