Завдав тілесних ушкоджень майору поліції: суд ухвалив рішення

15:09, 18 февраля 2019
Обвинуваченому призначили 3 роки позбавлення волі, а також штраф за матеріальну і моральну шкоду.
Завдав тілесних ушкоджень майору поліції: суд ухвалив рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Місцевий суд задовольнив цивільний позов інспектора сектора реагування патрульної поліції Демидівського відділення поліції про стягнення з обвинуваченого 530 грн матеріальної шкоди та 10 тис. грн моральної.

Предметом розгляду в Рівненському апеляційному суді стала апеляційна скарга Юрія Г. на вирок Демидівського районного суду від 12 червня 2018 року, яким його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків). Суд першої інстанції призначив 30-річному приватному підприємцю з Демидівки покарання у вигляді 3 років обмеження волі та відшкодування матеріальної і моральної шкоди. Щоправда, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 роки.

Під час розгляду апеляційної скарги вимоги Юрія Г. носили суперечливий характер. Він просив суд апеляційної інстанції вирок Демидівського районного суду змінити в частині призначеного покарання, замінивши обмеження волі на штраф, або ж повернути кримінальне провадження у суд першої інстанції на новий судовий розгляд.  

«Інцидент між правоохоронцем і Юрієм стався 22 серпня 2017 року в селищі Демидівка. Двоє патрульних поліції Демидівського відділення поліції Дубенського відділу поліції, патрулюючи у селищі на службовому автомобілі Toyota Prius, близько 23-ї години зупинили автомобіль марки Audi F5, яким керував мешканець Млинівського району. Під час перевірки документів у водія до поліцейських підійшов Юрій Г., який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Спершу чоловік почав з правоохоронцями сперечатися, а потім вдарив одного з них кулаком у ліву руку, вивихнувши охоронцеві порядку палець. Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легкого тілесного ушкодження у зв’язку з виконанням службових обов'язків спричинило короткочасний розлад здоров’я», — йдеться у повідомленні.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи обвинуваченого та його захисника про підтримання апеляційної скарги й прокурора, яка просила відмовити у задоволенні апеляційних вимог, перевіривши матеріали кримінального провадження та обговоривши доводи апеляційної скарги, вирок Демидівського районного суду від 12 червня 2018 року залишив без змін, апеляційну скаргу — без задоволення.

Ухвалюючи таке рішення, суд апеляційної інстанції виходив з того, що обвинувачений вчинив злочин середньої тяжкості, а санкція ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України не передбачає застосування покарання у вигляді штрафу. Підстав повертати кримінальне провадження на новий судовий розгляд немає, оскільки вирок суду першої інстанції є обґрунтованим і законним, а призначене  Юрію Г. покарання є необхідним та достатнім для його виправлення і співмірним вчиненому ним діянню.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суд ухвалив рішення щодо справи Надії Савченко і Володимира Рубана.

Крім того, ми писали, що суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві таксиста в Харкові.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва