Звинувачення членів ВРП у «корупції»: Вища рада правосуддя виступила із заявою

13:12, 26 февраля 2019
Вища рада правосуддя спростувала дані деяких ЗМІ.
Звинувачення членів ВРП у «корупції»: Вища рада правосуддя виступила із заявою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя оприлюднила заяву щодо появи в українському медіапросторі повідомлень із звинуваченнями членів ВРП у «корупції».

«До уваги громадян! 25 лютого 2019 року в українському медіапросторі (видання УНІАН, ІА «Українські новини», ForUm, Etcetera, Strana.ua, Взгляд.ua, Ракурс тощо) з'явилися повідомлення щодо нібито звинувачення членів ВРП у корупції. Звертаємо вашу увагу, що викладена у цих текстах інформація стосовно членів ВРП не відповідає дійсності.

Нагадуємо усім учасникам інформаційних відносин про правову відповідальність за оприлюднення недостовірної інформації та закликаємо медіа та громадян утриматися від її поширення.

Нагадуємо також, що останнім часом члени Вищої ради правосуддя неодноразово ставали об’єктами інформаційних атак.

15 лютого 2019 року управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя звертало увагу громадян, що телеканал «Інтер» вчергове оприлюднив сюжет про хід публічного конкурсу на посади суддів Верховного Суду, який проводить Вища кваліфікаційна комісія суддів України, без дотримання вимог Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо поширення повної та об’єктивної інформації.

13 лютого 2019 року управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності оприлюднило публічне звернення до редакції програми «Подробиці» (телеканал «Інтер») з вимогою не поширювати неправдиву інформацію та дотримуватися балансу думок у висвітленні діяльності як Ради, так і інших фізичних та юридичних осіб та висловило незгоду із поширенням інформації, непідтвердженої фактами, зокрема й про нібито порушення кримінальної справи стосовно члена ВРП М. Гусака.

31 січня 2019 року член ВРП Микола Гусак зробив заяву, поширену ІА «Українські новини», що вважає публікацію видання «Страна.uа» про його майно та особисте життя інформаційною атакою, та спростував таку інформацію», — йдеться у повідомленні ВРП.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя звернеться до Генпрокуратури через порушення гарантій незалежності суддів. ВРП вимагатиме розслідувати бездіяльність посадових осіб ГПУ та прокуратури Кіровоградської області.

Також ми повідомляли, що ВРП ухвалила внести до Генпрокуратури подання про притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими допущено бездіяльність, що полягає у невнесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей, викладених у повідомленні судді апеляційного суду Черкаської області Володимира Бородійчука.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду