Репостила сепаратистські публікації: перед судом постане одеситка

15:14, 26 февраля 2019
Жінка розповсюджувала матеріали із закликами до умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України.
Репостила сепаратистські публікації: перед судом постане одеситка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт стосовно 38-річної одеситки, яку підозрюють у розповсюдженні сепаратистських публікацій. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Через інтернет у соціальній мережі користувач розмістила на стіні репост інформації із публічними закликами до відокремлення Одеси від України та приєднання до «Новоросії».

«Під час розслідування правоохоронці повідомили їй про підозру у розповсюдженні матеріалів із закликами до умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, порушення конституційного порядку, а також у розповсюдженні матеріалів із закликами до захоплення державної влади», — йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі управління СБУ в Одеській області (ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110 КК України).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ затримала «голову сільської ради» з Новоазовського району (окупована територія Донецької області), яка допомогла бойовикам.

Крім того, в Закарпатській області правоохоронні органи оголосили про підозру у скоєнні злочину жительці Мукачева. Саме її підозрюють у організації друку провокативних плакатів «Зупинимо сепаратистів».

Додамо, в СБУ заявили про викриття міжрегіональної мережі пропагандистів, що вела проросійську агітацію в інтернеті. Затримано дев'ятьох зловмисників.

Також ми повідомляли про вирок суду щодо іншого проросійського інтернет-пропагандиста. Олександрійський міськрайонний суд у Кіровоградській області засудив до чотирьох з половиною років позбавлення волі чоловіка, що поширював сепаратистські матеріали у соціальній мережі «Вконтакте». Слідство встановило, що у березні 2017 року обвинувачений створив у російській соцмережі спільноту «Єлисаветград-Кіровоград-Новоросія». Як адміністратор цієї спільноти, чоловік поширював матеріали із закликами до сепаратизму та насильницької зміни влади в Україні.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області