Незаконно зберігав зброю та боєприпаси: суд обрав запобіжний захід підозрюваному

10:58, 1 марта 2019
Підозрюваного вирішено тримати під вартою.
Незаконно зберігав зброю та боєприпаси: суд обрав запобіжний захід підозрюваному
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

28 лютого 2019 року слідчий суддя Скадовського районного суду Херсонської області задовольнив клопотання слідчого Скадовського відділення поліції про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою громадянину, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу).

Органами слідства громадянину пред’явлено підозру у тому, що він без передбаченого законом дозволу придбав бойові припаси: корпус гранати РГД-5, підривач до ручних гранат типу УЗРГМ та пістолет моделі ZORAKI 925-UK DOUBLE ACTION.

Зазначену вогнепальну зброю та бойові припаси громадянин незаконно, без передбаченого законом дозволу, зберігав до вилучення їх співробітниками поліції під час проведення 25.02.2019 санкціонованого обшуку автомобіля марки HUMMER.

Під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу,  підозрюваний та його захисники просили обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, прокурор та слідчий наполягали на застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважав необхідним застосувати до підозрюваного запобіжний захід, як  передбачено ч.1 ст.177 КПК України, який запобігатиме спробам підозрюваного вчинити новий злочин, переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, впливати на свідків та потерпілих.

Крім того, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність обґрунтованої підозри у вчиненні громадянином злочину, і що жоден із більш м’яких запобіжних заходів, ніж тримання під вартою, не зможе запобігти ризикам, доведеним стороною обвинувачення.

За результатами розгляду клопотання, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Херсонському слідчому ізоляторі, взявши його під варту в залі суду.

Строк дії ухвали встановлено до 25 квітня 2019 року включно.

Також визначено заставу у розмірі 148000 гривень. У разі внесення застави  на підозрюваного покладаються обов’язки прибувати за кожною вимогою до суду, слідчого або прокурора; не відлучатися із м. Скадовська без дозволу суду, слідчого або прокурора; повідомляти суд, слідчого або прокурора про зміну свого місця проживання, місця роботи. Одночасно роз’яснено, що у разі невиконання ним покладених обов'язків, застава буде звернена в дохід держави, а його візьмуть під варту.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що суд обрав запобіжний захід підозрюваному у резонансному вбивстві.

Також повідомлялося, що суд обрав запобіжний захід зловмисниці, яка жорстоко вбила далекобійника з Туреччини.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде