Гнилі кадри можуть розвалити судову владу, — посол США в Україні закликає до розширення повноважень ГРД

09:15, 6 марта 2019
Повноваження ГРД мають бути розширені, аби не допустити розвалу судової влади.
Гнилі кадри можуть розвалити судову владу, — посол США в Україні закликає до розширення повноважень ГРД
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Посол США в Україні Марі Йованович закликає до розширення повноважень Громадської ради доброчесності і недопущення руйнації судової системи старими кадрами. Про це вона заявила у своєму виступі з нагоди 5-ої річниці заснування Українського кризового медіацентру.

"Ми не розуміємо, з якої причини призначати явно недосконалих кандидатів у найвищий суд країни, особливо коли є інші кваліфіковані кандидати без таких проблем? А Громадській раді доброчесності має бути надано більше повноважень у недопущенні того, щоб гнилі кадри продовжували розвалювати судову владу", — цитує Йованович офіційний сайт амбасади.

Так, пані посол зреагувала, зокрема, на рішення Вищої кваліфікаційної комісії щодо 31 кандидата до ВС "із сумнівною репутацією", про яких раніше застерігали у своїх висновках члени ГРД.

"Ми так розуміємо, що Вища кваліфікаційна комісія вже готова схвалити 31 кандидата з сумнівною репутацією, просунувши їх ще на крок ближче до зайняття посад суддів Верховного Суду. Це може призвести до такого Верховного Суду, в якому 30 відсотків суддів матимуть глибоку недосконалу професійну етику, яка, на нашу думку, не годиться для найвищого суду в країні", — наголосила дипломатка.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Громадська рада доброчесності у межах конкурсу до Верховного Суду збирає та аналізує інформацію про кандидатів на посади суддів.

Також Кваліфкомісію закликали допустити ГРД до участі в засіданнях з відбору суддів ВС. Зазначається, що серед тих, кандидатури кого розглядатимуть на пленарних засіданнях, є щонайменше 36 осіб з негативним висновком Громадської ради доброчесності.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва