КСУ не керуватиметься «революційною доцільністю», але захищатиме Конституцію, — Станіслав Шевчук

10:35, 11 марта 2019
Головна мета КСУ полягає в приведенні правового поля України у відповідність з Основним Законом, підкреслив голова Конституційного Суду.
КСУ не керуватиметься «революційною доцільністю», але захищатиме Конституцію, — Станіслав Шевчук
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук повідомив про прийняття запрошення завітати 19-21 березня до Вашингтона для зміцнення діалогу «із колегами, висвітленні викликів, які стоять перед Конституційним Судом в сучасних умовах». Про це голова КСУ заявив на своїй сторінці Facebook.

«Головна мета Конституційного Суду полягає в приведенні правового поля України у відповідність з Основним Законом. Правильно встановлений діагноз — це запорука ефективного лікування і швидкого одужання. Суд не керується «вуличним розумінням права» чи «революційною доцільністю», але захищатиме Конституцію. Оцінка наших рішень на справедливість вимагає часу. Тому обструкція, якій піддається Суд після винесення рішень, які суперечать «вуличному розумінню», не є ознакою правової і цивілізованої держави. Це означає, що попереду у нас ще багато роботи. Я не згоден з твердженнями, що захист Конституції може бути «поразкою в боротьбі з корупцією». Не може бути поразкою захист Конституції! У цьому контексті об'єктивне інформування громадськості й наших західних колег є важливим елементом конституційної стратегії. Я прийняв запрошення здійснити візит 19-21 березня до Вашингтона для зміцнення діалогу із нашими колегами, висвітлення викликів, які стоять перед Конституційним Судом в сучасних умовах. Під час спілкування я висловлю міркування за всіма цими питаннями. Конституційний Суд продовжує свою роботу», — написав Шевчук.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 59 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень п. 35 розділу 1 ст. 103 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2005 рік» та деяких інших законодавчих актів України» №2505–ІV від 25 березня 2005 року.

Крім того, ми писали, що Перший сенат КСУ розглядав конституційність пунктів закону щодо контрактної форми роботи.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва