Суд відхилив скаргу НБУ щодо перевірки ПриватБанку

09:10, 14 мая 2019
Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Національного банку.
Суд відхилив скаргу НБУ щодо перевірки ПриватБанку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 13 травня, Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Національного банку України на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 2 березня 2018 року, яким було задоволено позов колишнього акціонера ПриватБанку кіпрської компанії Triantal Investments Ltd. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк не погоджується з рішенням суду та готується до подання касаційної скарги. Порядок та підстави для проведення планових і позапланових перевірок у банках регламентуються відповідним положенням Національного банку. У разі виявлення суттєвого погіршення фінансового стану банку Національний банк має підстави для проведення відповідної перевірки", — наголосив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

Нагадаємо, що Національний банк мав підстави для проведення інспекційної перевірки ПриватБанку у 2016 році, адже погоджена з колишніми акціонерами та топ-менеджментом програма фінансового оздоровлення банку не була виконана, що підтверджується письмовим зверненням екс-акціонерів на адресу НБУ та доводить факт недотримання ними взятих на себе зобов’язань.

"Оскарження рішення регулятора про проведення інспекційної перевірки у ПриватБанку є частиною процесу, направленого на оскарження колишніми співвласниками банку всієї процедури виведення неплатоспроможного банку з ринку. Нагадаю, що рішення про виведення неплатоспроможного ПриватБанку за участю держави ухвалювалось відповідно до норм діючого законодавства, було підтримане РНБО, Урядом та міжнародними партнерами з метою забезпечення фінансової стабільності та збереження коштів громадян. Законність рішень очевидна і зворотна процедура у цьому питанні неможлива, адже для цього немає ні правових, ні економічних підстав", — додав Віктор Григорчук.

Національний банк продовжить доводити законність своїх дій і звертає увагу, що подібні судові рішення є загрозою для фінансової стабільності країни.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Окружний адмінсуд  визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

Також відомо, що у Національному банку України прокоментували рішення ОАСК щодо ПриватБанку.

Крім того, Павло Вовк, голова Окружного адмінсуду Києва, прокоментував рішення ОАСК щодо визнання незаконною націоналізації ПриватБанку.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді