Окружний адмінсуд прокоментував заяви ВККС щодо кваліфоцінювання суддів

15:40, 22 мая 2019
ВККС поширила критичну інформацію щодо проходження суддями ОАСК кваліфікаційного оцінювання.
Окружний адмінсуд прокоментував заяви ВККС щодо кваліфоцінювання суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

22 травня ВККС України поширила критичну інформацію щодо проходження суддями ОАСК кваліфікаційного оцінювання. Про це йдеться на сайті Окружного адміністративного суду Києва.

У зв’язку з цим, представникам державного органу суддівського врядування доводиться вкотре нагадувати про встановлений законом обов’язок дотримуватися найвищих стандартів етичної поведінки, а не вдаватись до оприлюднення на загал своїх безпідставних оціночних суджень, таких як «повальна хвороба суддів», навіть не маючи у своєму розпорядженні офіційних документів щодо відсутності окремих суддів на кваліфікаційному оцінюванні, у чому Комісія зізнається у своєму ж коментарі.

Щодо проведення під стінами ВККС України так званого мітингу, який, за словами самої Комісії, заблокував її роботу, вбачається невипадковою його організація саме після прийняття ОАСК рішень про визнання відсутності повноважень у окремих членів Комісії, зокрема голови Комісії та його заступника. Не виключено, що саме таким чином вказані особи намагаються штучно продовжити строк свого безпідставного перебування у ВККС України. На таку думку наводить й те, що, як було вказано в самому повідомленні ВККС України, «Голова ВККСУ Сергій Козьяков вийшов до мітингувальників та близько двох годин спілкувався та відповідав на їх запитання». Наведене свідчить про явне ігнорування окремими особами судових рішень, які підлягають негайному виконанню, та бездіяльність Комісії з цього приводу, що є порушенням не лише стандартів етичної поведінки, а й вимог чинного законодавства в частині заборони незаконного присвоєння владних повноважень.

З огляду на викладене, закликаємо всіх зацікавлених осіб утриматись від публічних висловлювань, суджень та закликів, що пов’язані з оцінкою відповідних судових рішень та діяльності суддів ОАСК під час проведення їх кваліфікаційного оцінювання.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до ОАСК надійшов позов про оскарження конкурсу на посаду голови митниці.

Крім того, Окружний адмінсуд Києва просять скасувати рішення з'їзду адвокатів, яким Павла Луцюка було обрано членом ВККС.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області