Справа Єфремова: скаргу адвокатів розглядатиме Київський апеляційний суд

14:42, 8 июля 2019
Провадження направлено до Київського апеляційного суду для розгляду апеляційної скарги.
Справа Єфремова: скаргу адвокатів розглядатиме Київський апеляційний суд
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Апеляційну скаргу адвокатів Олександра Єфремова щодо продовження строку тримання під вартою розглядатиме Київський апеляційний суд. Про це йдеться на сторінці Верховного Суду в Facebook.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, яка розглянула подання Луганського апеляційного суду про направлення кримінального провадження за обвинуваченням Олександра Єфремова у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ст. 341, ч. 5 ст. 27, ст. 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ч. 3 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст.111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України з Луганського апеляційного суду до іншого суду апеляційної інстанції.

Зазначається, що захисники Єфремова подали до Луганського апеляційного суду апеляційну скаргу на ухвалу Старобільського районного суду Луганської області від 19 червня 2019 року щодо продовження строку тримання під вартою. З огляду на те, що в Луганському апеляційному суді неможливо визначити колегію суддів для розгляду зазначеної апеляційної скарги, цей суд у порядку ст. 34 Кримінального процесуального кодексу України звернувся з відповідним поданням до Верховного Суду.

Верховний Суд задовольнив подання, направивши справу до Київського апеляційного суду для розгляду скарги щодо продовження строку тримання Єфремова під вартою.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Єфремов підозрюється в посяганні на територіальну цілісність України.

До того ж раніше суд продовжив арешт Єфремову. Екс-регіонал перебуватиме під вартою до 17 серпня.

Також нам стало відомо, що колишній керівник Партії регіонів в Донецькій обласній раді Микола Загоруйко потрапив до підвалу бойовиків. Терористи назвали його агентом СБУ та ворогом так званого народу «ДНР».

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді